România vrea să-și mărească capacitatea de depozitare a gazelor cu peste 30%

Capacitatea României de depozitare a gazelor va crește la peste patru miliarde de metri cubi, față de trei miliarde de metri cubi, în prezent, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu, investițiile urmând să fie finanţate inclusiv din bani europeni.

Ministrul a participat, marți, la inaugurarea unei staţii de uscare gaze la depozitul de la Bilciureşti, judeţul Dâmboviţa, alături de premierul Nicolae Ciucă şi de conducerea Romgaz şi Depogaz.

„Vrem să creştem capacitatea de depozitare a gazelor la peste 4 miliarde de metri cubi, în 2025. Investiţiile sunt pe lista proiectelor prioritare şi vor putea fi finanţate din bani europeni. Aşa cum ne-am propus în programul de guvernare, capacitatea de înmagazinare va creşte şi va asigura atât securitatea energetică a ţării, cât şi independenţa sa energetică”, a declarant ministrul.

Investiţia de la Bilciureşti  s-a ridicat la 7,6 milioane de euro, contribuind la creşterea capacităţii de extracţie din depozitul de la Bilciureşti, care este cel mai mare depozit de gaze din ţară.

Un nou depozit ar putea să fie construit la Fălticeni, potrivit planurilor Depogaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole