Românii blocați în Africa de Sud au ajuns înapoi în țară

Avionul cu cei 46 de români blocați în Africa de Sud a aterizat la Baza 90, nu la Aeroportul Henri Coandă, așa cum se anunțase inițial.

Aeronava TAROM care are la bord românii repatriați din Africa de Sud a aterizat la București, la Baza militară 90. Avionul a adus în țară 46 de români și 24 de străini blocați în suidul Africii, după ce Uniunea Europeană a izolat statele unde a fost detectată noua variantă de coronavirus

Armata a fost solicitată de Guvern pentru a prelua aeronava, deoarece s-a apreciat că era un risc prea mare ca pasagerii să fie trecuți prin terminalul Sosiri de pe Henri Coandă, desi acolo fusese creat inițial un culoar special.

Românii vor sta 14 zile în carantină.

Lista de pasageri care au urcat la bordul aeronavei care a decolat, elaborată ca urmare a demersurilor active ale MAE, prin Ambasada României de la Pretoria, cuprinde următoarele 70 de persoane: 46 de cetățeni români (inclusiv delegația sportivă a CSM Baia Mare), 18 cetățeni europeni (10 cetățeni bulgari, 4 cetățeni spanioli, 3 cetățeni polonezi, 1 cetățean ungar) și 6 cetățeni din state terțe (4 cetățeni georgieni, 1 cetățean australian, 1 cetățean neozeelandez – aceștia făcând parte din lotul de sportivi ai CSM Baia Mare și având rezidență în România).

MAE informează că alți 7 cetățeni români care se află în Cape Town nu au reușit să se îmbarce pe zborul de repatriere, fie din cauză că nu au putut să facă deplasarea în timp util la Johannesburg, fie pentru că nu au efectuat la timp testele PCR necesare. Reprezentanții Ambasadei României la Pretoria rămân în contact cu aceștia și vor continua eforturile de sprijinire în vederea identificării, în viitorul apropiat, a altor soluții de transport către România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...