Românii pot petrece Paștele în Grecia

Sezonul turistic în Grecia va începe oficial pe 14 mai, dar românii şi cei din UE vor putea veni încă de la mijlocul lunii aprilie şi vor putea petrece Paştele în această ţară, a declarat, vineri, ministrul grec al Turismului, Charis Theocharis, aflat în vizită la Bucureşti.

„România este prima ţară pe care o vizităm după finalizarea planului de deschidere a sezonului. Avem un plan integrat şi vrem să arătăm că se poate face turism şi în condiţii de pandemie, iar turiştii să aibă o experienţă frumoasă şi să fie în siguranţă, ei şi ceilalţi”, a spus ministrul grec.

El a arătat că, pentru a intra în Grecia, inclusiv pentru a petrece Paștele,, turiştii trebuie să îndeplinească una dintre cele trei condiţii: fie să prezinte un test negativ, fie dovada vaccinării, fie să fi trecut prin boală şi să prezinte un test de anticorpi. De asemenea, turiştii pot fi testaţi aleatoriu la graniţă cu teste rapide, iar cei testaţi pozitiv vor sta în carantină într-un hotel din Grecia, costurile de cazare fiind acoperite de partea greacă.

La fel ca anul trecut, copiii sub 10 ani nu necesită testare. Potrivit ministrului grec, Potrivit acestuia, după finalizarea vaccinării populaţiei vulnerabile, în Grecia va fi vaccinat şi personalul din turism.

1 COMENTARIU

  1. România și Grecia caută să stabilească un aranjament de călătorie folosind propriile certificate de vaccin care să deschidă turismul între cele două țări abia luna viitoare, au declarat vineri oficialii. La o conferință de presă la București, ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, a declarat că Grecia este dornică să primească turiști români înainte ca UE să accepte crearea propriilor certificate de vaccinare.
    Theocharis a declarat că Grecia va căuta să accepte certificate de vaccin emise de România și că turiștii din națiunea est-europeană ar putea începe vizita încă de la jumătatea lunii aprilie – cu o lună înainte de deschiderea sezonului turistic oficial al Greciei, pe 14 mai.
    Ministrul Turismului din România, Claudiu Nasui, a declarat că guvernul va lua decizia finală cu privire la această chestiune, „dar aceasta este direcția pe care o vom lua”.
    Înainte de pandemie, peste un milion de români vizitau Grecia în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...