Românii sunt campioni la schi. Opt medalii câștigate la Poiana Brașov

Românii se pricep la schi, iar asta o demonstrează rezultatele obținute la competițiile sportive de profil. La SES CUP 2021, competiție ce a avut loc în perioada 15-19 martie, România a obținut opt medalii.

Competiția a adunat 60 de sportivi din opt țări diferite. S-au întrecut pe pârtie schiori din Liban, Lituania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Slovacia, Ungaria si România.
Ștefănescu Alexandru Ștefan a câștigat ambele curse, respectiv Slalom Uriaș și Slalom, în timp ce Diana Andreea Rențea s-a clasat pe primul loc la Slalom Uriaș, iar Maria Ioana Cosntantin la proba de Slalom.

Competiția a fost inițial amânată din cauza lipsei zăpezii și a vremii nefavorabile.

„Am amânat două zile de cursă. Am început luni, pe 15 martie în forță, dar cu zăpadă puțină. Știam de avertizarea meteo despre  aceste ninsori abundente, însă nu ne-am așteptat la așa ceva. Ce s-a întâmplat în Masivul Postăvaru, în partea superioară, unde s-au așternut aproape 2 m de zăpadă proaspătă, nu s-a mai întâmplat de mulți ani în Poiana Brașov” , a spus Dan Ghiță, președintele Comitetului de Organizare al FIS SES CUP. 

Rezultatele FIS SES Cup 2021

La proba Slalom Uriaș bărbați, primul loc a fost ocupat de România prin Ștefănescu Alexandru Ștefan, cu un timp total de 1:40.39, în timp ce la o diferență de 0.85, pe al doilea loc s-a clasat Ungaria, reprezentată prin PaL Krisztian. Locul al treilea a revenit Lituaniei, prin Zaveckas Rokas, cu un timp de 1:42.14.

La proba de Slalom Uriaș femei, primele trei locuri au fost ocupate de România. Pe primul loc s-a clasat Diana Andreea Rențea, cu un timp total de 1:43.57, urmată de Maria Ioana Constantin, la o diferență de 0.49 secunde cu 1:44.06, iar podiumul a fost continuat de Leona Isabelle Trifu care a înregistrat un timp de 1:44.71.

La proba de Slalom, bărbați, pe primul loc s-a clasat România, prin Ștefănescu Alexandru Ștefan cu un timp de 1:32.48. La o diferență de 0.33 secunde, al doilea loc a revenit tot României, prin Danciu Raul cu 1:32.81. De asemenea, al treilea loc a revenit Lituaniei, reprezentată de Zaveckas Rokas, cu 1:33.86.

La proba de Slalom femei pe primul loc s-a clasat România prin Maria Ioana Constantin, cu un timp total de 1:34.34. La o diferență de 0.51 secunde, al doilea loc a fost ocupat tot de România, prin Iulia Petruța Benga, cu 1:34.85, pentru ca pe al treilea loc să se situeze Lituania prin Anna Jazmin Kiss, cu 1:36.64.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole