Rotterdam: Un pod istoric demontat pentru yahtul miliardarului Jeff Bezos

Primăria Rotterdam a anunțat că un pod istoric al orașului portuar olandez va fi temporar demontat pentru a permite trecerea unui yaht de mari dimensiuni al Jeff Bezos, ex-CEO Amazon, potrivit presei locale.

Podul din 1878, refăcut după ce a fost bombardat în 1940, în Al doilea Război Mondial, nu permite trecerea ambarcațiunii miliardarului american, un yaht luxos de 430 de milioane de euro, transmite presa locală.

Constructorul naval a cerut municipalității Rotterdam să demonteze temporar podul astfel încât yahtul să poate trece pe dedesubt. Este singura rută spre mare, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al primăriei Rotterdam, adăugând că toate cheltuielile legate de această operațiune vor fi rambursate prin societatea navală.

Yahtul cu trei catarge este construit la Alblasserdam, în apropiere de Rotterdam, și va trece în aceată vară pe sub podul Koningshavenbrug, care acum are o amplitudine prea joasă pentru cele trei catarge ale navei.  

Municipalitatea a acceptat să demonteze podul, deși a promis, după o renovare majoră în 2017, că niciodată nu va mai fi demontat. Primăria Rotterdam a precizat că a prevalat importanța economică și locurile de muncă create pentru construcția acestei nave, dar asigură că podul își va căpăta forma actuală.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...