Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța, propune „meciuri-test”

Ministrul Sporturilor din Franța, Roxana Mărăcineanu, propune „meciuri-test” cu un public restrâns în incintele sportive. În acest sens, primele discuţii cu reprezentanţii diverselor ligi si cluburi încep de azi.

Într-un interviu acodat canalului Franceinfo, Roxana Mărăcineanu a declarat că ipoteza „meciurilor-test” este luată în considerare începând de sâmbătă, când se va întâlni la Lyon cu diverşi preşedinţi de ligi sau cluburi de fotbal, baschet şi rugby.

În discuţiile cu responsabilii diverselor federaţii şi cluburi din Franța, se va aborda chestiunea aplicării unor protocoale sanitare foarte stricte, validate de prefecturile locale dar şi de agenţiile regionale de sănătate.

O eventuală soluţie pentru redeschidere

Aceste protocoale ar putea include „posibilitatea de a face vaccinuri, teste sau de a dispune de coduri de bare pentru a putea repera persoanele care au fost în contact” a mai spus Roxana Mărăcineanu. Ea este de părere că „vom putea asista la meciuri, afară sau în interior, plecând de la aceste experienţe”. 

În interviu, ministrul francez al Sportului a evocat şi utilizarea măştilor sportive, deocamdată aflate doar în studiu dar care sunt definite drept o eventuală soluţie pentru redeschiderea sălilor de sport şi fitness.

„Lucrăm cu firma care certifică măştile în Franţa. Ideea este de a avea măşti mai protectoare dar şi cu o respirabilitate mai bună, pentru a putea fi utilizate în spaţii închise. Nu masca va decide însă dacă deschidem sau nu sălile de sport, ci cifrele sanitare” a conchis Roxana Mărăcineanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole