Rubla a scăzut drastic azi! Cum acționează piața financiară din Rusia, pas cu pas

Analiștii financiari spun că Rusia primește aproape 1 miliard și jumătate de dolari pe zi din ceea ce exportă și că rubla s-ar putea consolida și mai mult, având în vedere controlul asupra capitalului și scăderea importurilor. Dar…

După ce Banca Centrală a Rusiei a relaxat măsurile de control al capitalului, rubla rusească a scăzut drastic azi, aproape anunțând câștigurile înregistrate săptămâna trecută, după cum  arată o analiză Reuters.

Vineri seară, Banca Centrală anunța că de azi va renunța la comisionul de 12% pentru cumpărarea de valută prin brokeraj și că va ridica – de lunea viitoare – interdicția de a vinde valută persoanelor fizice. Decizia de a renunța la comisionul de 12% pentru operațiunile valutare înseamnă că spectatorii pot tranzacționa din nou.

Banca Centrală a Rusiei nu renunță cu totul la controlul monedei

De la 71 de ruble pentru un dolar american vineri, azi cursul a fost de 82 de ruble la un dolar în deschiderea pieței de la Moscova. Mai apoi, moneda rusa și-a mai revenit puțin, până aproape de 80 de ruble pentru un dolar.

Dar Banca Centrală a Rusiei nu renunță cu totul la controlul monedei. 80% din veniturile în valută obținute de companiile axate pe export trebuie în continuare convertite în ruble, iar dobânzile rămân mari, chiar dacă Banca Centrală și-a redus în mod neașteptat dobânda cheie de la 20% la 17% săptămâna trecută.

Pe scurt, Rusia e amenințată să intre în incapacitate de plată pentru prima dată după mai mult de un secol.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole