Rudele militarilor din războiul din Ucraina, ținta escrocilor

Rudele militarilor care slujesc în conflictul din Ucraina sunt apelate de pe numere ascunse de escroci care se oferă să ajute la eliberarea lor din captivitate, în schimbul unor sume de bani, conform unui anunț făcut de Marina Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook.

„Profitând de starea emoțională a rudelor și prietenilor militarilor, atacatorii sună la telefon de pe numere ascunse și se oferă să faciliteze eliberarea din captivitate, în schimbul unei recompense. De asemenea, încearcă să obțină date personale ale apărătorilor ucraineni”, se arată în raport.

Marina a declarat că reprezentanții Comandamentului Corpului de Marină sau ai altor autorități militare sau agenții guvernamentale nu strâng fonduri în scopul declarat mai sus.

„Eliberarea prizonierilor de război este de competența exclusivă a autorităților statului. Nu există nicio strângere de fonduri de la membrii familiei și de la cei dragi. Aveți grijă, nu deveniți victime ale escrocilor!”, a adăugat departamentul.

După cum a relatat anterior agenția ucraineană de știri Ukrainski Novini, al cincilea schimb de prizonieri cu Rusia a avut loc pe 19 aprilie, iar 76 de cetățeni s-au întors în Ucraina.

Pe 14 aprilie, în timpul celui de-al patrulea schimb de prizonieri cu Rusia, în Ucraina s-au întors 22 de militari și 8 civili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...