Alin Petrache, șeful incontestabil al rugby-ului românesc, o duce foarte bine din punct de vedere financiar. În antiteză cu situația sportului pe care îl păstorește.
Rugby-ul românesc a devenit dintr-o dată capul de afiș al presei sportive după rezultatele foarte slabe obținute în primele trei meciuri de la Cupa Mondială. Jurnaliști specializați pe fotbal au transferat metoda microbistă în sportul cu balonul cu balonul oval și au anunțat dezastre, apocalipse și alte nenorociri. Asta în timp ce tăceau mâlc la victoriile Stejarilor în meciurile cu Rusia, Portugalia, Spania sau cu ocazia calificărilor la Cupa Mondială…
Un lucru este cert – rugby-ul românesc regresează, avem o bază de selecție tot mai mică, infrastructura lasă de dorit, echipele profesioniste sunt 4-5 și care primesc bani de la diverse ministere. Șeful Federație Române de Rugby este e ani de zile Alin Petrache. E un lider incontestabil, ales cu 100% de electorii federației, provine din zona politică, cu escapade prin Comitetul Olimpic Român, de care s-a legat scandalul echipamentului îndoielnic de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, sau pe la clubul primăriei Capitalei, CSM București, unde a fost sacrificat de primarul de atunci, Gabriela Firea.
Rugby-ul o duce rău, dar are un președinte foarte bogat. GSP a arătat că anual, ramura aceasta sportivă primește enorma sumă de 1,25 milioane de euro, bani mulți în accepțiunea jurnaliștilor de acolo. Sunt bani de acadea, dacă vorbim pe șleau, fix o treime din bugetele echipelor italiene Parma și Treviso, antrenate în așa zisa ligă celtică, alături de francizele scoțiene, galeze, irlandeze și, mai nou, din Africa de Sud. Și am văzut contraperformanța Italiei de la Cupa Mondială, în meciul cu Noua Zeelandă.
Cine este de fapt Alin Petrache
Alin Petrache este unul dintre rugby-iștii emblematici ai României după 1990, fiind chiar căpitan al Stejarilor. El este fiul unui controversat afacerist din tripleta Bittner – Cocoș – Petrache, contestat puternic (din afară!) pentru situația de la Federația de Rugby, după ce a gestionat și cea mai slabă olimpiadă a României. Pentru că e băiatul lui tata, a primit un post inventat pentru el, director adjunct la Lia Manoliu.
Se înțelege că Alin Petrache nu este un om sărac, ba din contră. Însă la averea pe care o are, mai multe terenuri intravilane, apartamente, case de locuit, două autoturisme, tablouri, ceasuri de mână și bijuterii, mai strânge an de an o mică avere, din postura sa de președinte al rugby-ului.
În declarația sa de avere spune că a încasat 559.680 de lei din donații, asta însemnând cam 9.400 de euro pe lună.

Dar veniturile lui Alin Petrache nu se rezumă la astfel de donații, care nu le-ar fi primit dacă nu ocupa funcția pe care o ocupă.
Este lector la ASE, de unde încasează 5.247 lei. De asemenea, a primit 11.000 de lei indemnizații ședințe de la Comitetul Olimpic Român. De la federația mondială de rugby a încasat 7.000 de euro, iar de la Ministerul Sportului primește o rentă viageră de 83.844 lei.

De rentă viageră beneficiază 51 de rugbişti. În 2000, cînd a intrat în vigoare Legea Sportului, rugbiştii nu aveau dreptul să ceară pensie, sportul cu balonul oval nefiind atunci inclus în programul olimpic. În 2004, când sportul românesc era gestionat la vârf de Octavian Morariu, fost preşedinte al FR Rugby, a fost modificată legea. Atunci, au fost incluşi printre beneficiari ai pensiei şi sportivii care au obţinut o medalie de aur la campionatele europene într-o probă ce a fost inclusă cel puţin o dată în programul Jocurilor Olimpice. Iar rugby-ul are un bronz, la JO de la Paris, 1924.
Cu alte cuvinte un EXCROC din tată în fiu !
Este doar o trecere punctuala, a activitatii lui A. Petrache. Un audit la FRR, ar aduce surprize mari ,care nu ar fi pe placul multora, mai ales al lui Petrache, demiterea lui ,fiind , o pedeapsa dulce!
Este bine de știut că, la JO de la Paris din 1924 la rugby au participat 3 (trei) echipe: SUA, Franța și România.
Cum dracu’ ca in functii de conducere si pe bani multi ajung, si nu ma refer doar la sport, tot felul de escroci, nu excroci. Bai un post de sef, unul, are pe cineva competent, care vede doar de interesele celorlalti mai presus decat al sau? Suntem oare bolnavi, noi alegatorii? Este bolvava presa, care minte? Care este adevarul?
La fotbal, un habarnist, dar fiul lui tata. La lupte, sah, box….au fost, nu stiu daca mai sunt, niste lichele. Ii stie cineva pe toti asa-zisii sefi de federatii si ce invart ei? Sportul, e clar, nu il „slujesc”. Nu avem baza de selectie!? Dar competitii avem? Mai sunt competitii scolare, studentesti! Daca nu, de ce? Cred ca copii si tinerii abia asteapta sa se ia la intrecere sportivă. Altfel drogurile, bautura, curvasareala sau chiar satul degeaba, pacaneau au ajuns sporturi de masa. Primariile, ministerul invatamantului, al sportului chiar au bani doar de salarii lor?
Din păcate președinți de federații ii interesează doar salariile babane pe care le iau și interesele personale prin care sa-si rotunjească veniturile și mai puțin performanta Ar fi bine sa se publice toate salarii președinților de federații sa vedeți ce sume sant Trebuie modificata legea sportului și regulamentele federațiilor ca prea ii interesează cât câștiga înainte de legea sportului erau neretribuiti da au apărut pe urma politruci în sport și uite unde am ajuns Schimbatil pe acest Petrache care pe unde a fost numai contr performante a avut Exemplu JO unde a apărut și problema echipamentului împreună cu cea mai slaba Olimpiada Asa ca jos cu el ca bani are destui
Praf și pulbere. Un gunoi girat prin vot de toate cluburile, puține și sărace cum sunt ele. Demisia!
E și vina jucatorilor și a antrenorilor și a președintelui. Păi mergem act de prezență. Salariul vostru ar trebuui pe bază de performanta. Nu îți convine pa. Macar să bată tonga deșii vad o diferență de 30 puncte minim tonga.
E și vina jucatorilor și a antrenorilor și a președintelui. Păi mergem act de prezență. Salariul vostru ar trebuui pe bază de performanta. Nu îți convine pa. Macar să bată tonga deșii vad o diferență de 30 puncte minim tonga.