Rujeola: La nivel global, crește numărul cazurilor. În Zimbabwe, boala a ucis peste 150 de copii

Din luna aprilie și până în prezent, în Zimbabwe, 157 de copii au murit din cauza rujeolei și 2.056 de persoane au făcut această infecție. În prezent, pe continentul african se înregistrează o puternică epidemie de rujeolă provocată de întârzierea vaccinării copiilor.

În Zimbabwe, situația este dramatică: peste 150 de copii au murit din cauza rujeolei. De la apariția primului caz, la începutul lunii august, numărul deceselor s-a dublat. Pentru a limita extinderea epidemiei, guvernul a anunțat intensificarea campaniei de vaccinare și a cerut liderilor reglioși să convingă populația să se vaccineze.

Dar Zimbabwe nu este singura țară care se confruntă cu transmiterea rapidă a virusului rujeolei. Din cauza crizei sanitare provocate de pandemia de Covid-19, numărul cazurilor de rujeolă a crescut în toată lumea, cu aproape 80% în lunile ianuarie-februarie 2022, comparativ cu anul trecut.

Evident, episoadele de izolare și scăderea numărului copiilor vaccinați își spun cuvântul. Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea evoluează cu complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru un bolnav din o mie de bolnavi de rujeolă, infecția este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei asigură protecția copiilor împotriva acestei boli. Potrivit Institutului Național pentru Sănătate Publică, în țara noastră a fost înregistrată o epidemie de rujeolă: până la data de 24 iulie 2020, se raportau 20.204 cazuri de rujeolă și 64 de decese.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...