”Rujeola va afecta și alte generații”, deoarece scade numărul copiilor vaccinați!

Din cauza faptului că scade rata de imunizare ”rujeola va afecta astfel și alte generații”, semnalează ministrul Sănătății.

”Acum 20 de ani, eram 95% rată de imunizare la toate vaccinurile. Acum, cresc generații de copii neprotejați. Dacă în fiecare an, din 200.000 de copii nu vaccinezi decât 150.000, înseamnă că, în fiecare an, se adună 50.000 de copii nevaccinați. Rujeola va afecta astfel și alte generații”, a explicat ministrul Rafila la Digi24.

Potrivit ministrului Sănătății, două sunt motivele care îi determină pe unii părinți să nu-și vaccineze copiii. Pe de o parte, chiar succesul vaccinării: ”prin dispariția unor boli contagioase ale copiăriei, oamenii cred că nu trebuie să-și mai vaccineze copii, dar când scazi vaccinarea, apar bolile”.

Pe de altă parte, potrivit ministrului Rafila, și ”neîncrederea în sistemul de sănătate duce la ezitare în ce privește vaccinarea”.

Ministrul Sănătății subliniază că rujeola este cea mai transmisibilă boală infecțioasă, care poate fi letală. Ultimul deces provocat de această infecție: o tânără de 24 de ani nevaccinată.  

Mai multe articole...

Cele mai citite articole