Rus condamnat la închisoare pentru că asculta muzică ucraineană în trafic

Un bărbat din Moscova a fost condamnat la 15 zile de închisoare și amendat cu 50.000 de ruble (789 de dolari) pentru că a ascultat muzică ucraineană în mașina sa, potrivit organizației pentru drepturile omului OVD-Info.

Bărbatul, un tată singur care creștea patru copii, ar fi fost acuzat de „discreditarea” armatei ruse și neascultarea poliției.

Tot mai multe situații absurde ies la iveală în contextul escaladării conflictului ruso-ucrainean.

Poliția din Moscova a arestat o fetiță de 10 ani după ce directorul școlii în care studiază a informat Ministerul Afacerilor Interne că eleva de clasa a cincea folosea o poză de profil galben și albastru (culorile steagului ucrainean, n.r.) în grupul dedicat discuțiilor cu colegii ei de clasă. Mama fetei a informat aceeași organizație pentru drepturile omului OVD-Info despre incident, transmit jurnaliștii de la publicația independentă rusă Medusa.

Potrivit mamei fetei, a fost chemată la școala de pe Nekrasovka, școala publică pe care o frecventează, pentru a discuta de ce fiica ei nu se implică în „Conversațiile despre ceea ce este important” – noua programă patriotică din acest an școlar. La întâlnire, a fost întrebată despre fotografia de profil a fiicei sale. I-au mai spus că un alt părinte s-a plâns de ea după ce fata a postat în chat un sondaj despre pace și război.

Educație cu poliția

Pe 29 septembrie, directorul școlii a trimis o sesizare către Departamentul Afacerilor Interne. În ea, a cerut ministerului să „examineze condițiile de viață ale familiei și să stabilească o relație cauză-efect pentru comportamentul unui astfel de copil, poziția ei civică”. De asemenea, directorul a cerut poliției „să influențeze poziția educațională” a mamei.

Pe 5 octombrie, în jurul orei 10, poliția a venit după fată la școală, spune mama ei. În timp ce femeia se îndrepta către fiica ei, poliția și un inspector pentru relații juvenile au întrebat-o pe eleva de a cincea dacă mama ei lucra, ce face și cum își petrecea familia timpul liber. Apoi, poliția a dus-o pe fată la secție, aducând-o acolo separat pe mama ei. „În fața copilului care plângea, forțele de securitate au scos-o brusc pe mama din școală”, scrie OVD-Info.

În secție, poliția și autoritățile de la Protecția Copilului au audiat mama și fiica timp de trei ore. Printre altele, au vrut să știe de ce fata alesese o poză de profil cu albastru și galben. Angajații Centrului de Combatere a Extremismului au căutat și corespondența mamei din telefonul mobil. Polițiștii au întocmit un proces-verbal în care se menționează că au adus-o pe minoră și au interogat-o.

După ceva timp, poliția s-a prezentat la domiciliul familiei și, fără a arăta vreun ordin de percheziție, a căutat corespondența și istoricul de navigare pe telefoanele și laptopurile familiei și, de asemenea, „au scotocit prin lenjeria de pat”, a spus mama fetei. Inspectorul pentru minori a informat-o recent pe femeie că familia ei va fi trecută într-un „registru preventiv”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...