Rusia a intrat oficial în stare de război! De ce s-a transformat ”operațiunea militară specială” a lui Putin

Publicat: 22 mart. 2024, 17:27, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Rusia a intrat oficial în stare de război! De ce s-a transformat ”operațiunea militară specială” a lui Putin
Rusia a intrat oficial in stare de razboi

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a acordat recent un interviu în care a vorbit despre războiul din Ucraina, dar și cum a ajuns Rusia în stare de război.

Rusia a intrat oficial în stare de război! O spune chiar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a acordat recent un interviu în presa din țara sa. Acesta a explicat c a dus mai exact la transformarea ”operațiunii speciale” a lui Vladimir Putin, așa cum a denumit președintele rus invadarea Ucrainei.

Rusia a intrat oficial în stare de război

Peskov a spus că Rusia se consideră în război din cauza intervenției Occidentului de partea Ucrainei și nu poate permite existența la granițele sale a unui stat care s-a arătat gata să folosească orice metodă pentru a prelua controlul asupra Crimeei.

„Ne aflăm într-o stare de război. Da, a început ca o operațiune militară specială, dar de îndată ce s-a format acest grup, când Occidentul colectiv a devenit participant la aceasta de partea Ucrainei, a devenit un război pentru noi”, a declarat Peskov.

„Sunt convins de acest lucru. Și toată lumea ar trebui să înțeleagă acest lucru, pentru motivația lor internă”, a completat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Faptul că Rusia se află în stare de război a început să se vadă din ce în ce mai mult în discursurile oficialilor ruși, inclusv Vladimir Putin. Dacă după invadarea Ucrainei, șeful statului folosea expresia de ”operațiune militară specială”, acum a început să folosească din ce în ce mai des cuvântul pe care l-a tot evitat, și anume ”război”.

Peskov a mai spus că Rusia trebuie să-și „elibereze” pe deplin „noile regiuni” pentru a asigura siguranța oamenilor de acolo, o referire la cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia susține că le-a anexat în 2022.