Rusia a lansat de vineri plata prin recunoaştere facială la metrou! (VIDEO)

Moscova a lansat vineri sistemul ”Face pay” sau plata prin recunoaştere facială la toate staţiile reţelei sale de transport subteran, în cel mai recent exemplu de dezvoltare rapidă, iar pentru unii controversată, a acestei tehnologii în Rusia, potrivit RIA Novosti.

Pentru a intra în metrou, călătorii nu mai au nevoie de card sau smartphone, este suficient să te uiţi la camera din turnichet. Nu mai este nevoie să atingeţi smartphone-ul sau orice altă suprafaţă”, a indicat primarul adjunct responsabil de transporturi, Maksim Liksutov, citat într-un comunicat al primăriei. Moscova „este primul oraş din lume unde sistemul Face Pay funcţionează la o asemenea dimensiune”, fiind disponibl la toate cele 241 de staţii ale metroului capitalei ruse, a afirmat viceprimarul, precizând că plata prin recunoaştere facială este „doar una dintre multele modalităţi de plată” şi rămâne „voluntară”.

Această tehnologie a fost criticată de mai multe organizaţii neguvernamentale ruse şi internaţionale

Liksutov se aşteaptă ca între 10% şi 15% dintre călătorii metroului moscovit să utilizeze cu regularitate acest sistem „în doi-trei ani”. Sistemul Face pay este destinat, potrivit autorităţilor, să reducă timpul de aşteptare în uriaşa reţea a metroului moscovit, una dintre cele mai aglomerate din lume. Autorităţile au promis că datele obţinute în cadrul recunoaşterii faciale vor fi „criptate în siguranţă”, camera din turnichet citind o „cheie biometrică” şi nu o imagine a feţei persoanei.

Această tehnologie, care se dezvoltă rapid în Rusia, a fost totuşi criticată de mai multe organizaţii neguvernamentale ruse şi internaţionale, care au exprimat temeri cu privire la eventuale derive, scurgeri de date şi lipsa consimţământului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole