Rusia amenință Lituania, după blocarea tranzitului de mărfuri către enclava Kaliningrad

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, a amenințat Lituania din cauza interdicției recente privind tranzitul mărfurilor rusești din regiunea controlată de ruși, Kaliningrad.

„Vom răspunde în curând la decizia Vilniusului de a declara o blocadă a transporturilor din regiunea Kaliningrad, acest lucru va afecta grav locuitorii lituanieni”, a spus Patrușev, citat de agenția de știri RIA Novosti.

Anterior, guvernatorul regiunii Kaliningrad, Anton Alikhanov, a declarat că răspunsul la decizia Lituaniei „este destul de evident și va fi extrem de dureros”.

Lituania a încetat să mai permită tranzitul mărfurilor rusești către Kaliningrad. Este vorba despre mărfuri care se supun incidenței sancțiunilor UE.

Anterior, Ministerul rus de Externe a protestat față de Lituania din cauza interdicției privind tranzitul de mărfuri către Kaliningrad.

În plus, Rusia a început exerciții militare în regiunea Kaliningrad. La acestea vor participa aproximativ 1.000 de militari și peste 100 de unități mobile.

Pe 8 iunie, un deputat din partidul Rusia Unită, Evgheni Fedorov, a înregistrat în Duma de Stat a Federației Ruse un proiect de lege privind „Abolirea recunoașterii independenței Lituaniei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...