Rusia: Atrocitățile de la Bucea sunt înscenate de Ucraina, care și-a omorât oamenii

O mare parte din oficialii ruși consideră că masacrul de la Bucea, în care au murit în jur de 400 de civili este o înscenare a Ucrainei, care și-a omorât singură cetățenii.

Televiziunile din Rusia transmit telespectatorilor ruși faptul că până și localitatea Bucea (Bucha) a fost în mod expres, întru-cât numele ei aduce foarte mult cu termenul “butcher” (măcelar), folosit în repetate rânduri de către Joe Biden la adresa lui Vladimir Putin.

La rândul său, ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a descris atrocităţile din oraşul ucrainean Bucea drept „o provocare înscenată”, transmite marţi dpa. „Încă de la început a fost clar că aceasta nu este altceva decât o altă provocare înscenată ce vizează discreditarea şi dezumanizarea armatei ruse şi nivelarea presiunii politice asupra Rusiei”, a spus Nebenzia într-o conferinţă de presă.

Nebenzia a mai afirmat că armata rusă nu a comis „atrocităţi crude împotriva populaţiei civile”.

„Nu este cazul, nu va fi niciodată cazul şi nu a fost niciodată cazul”, a spus ambasadorul. El a adăugat că Moscova are „dovezi faptice care demonstrează acest aspect” şi pe care intenţionează să le prezinte Consiliului de Securitate al ONU „cât mai curând posibil”.

Rusia a solicitat pentru luni o sesiune specială a Consiliului de Securitate, dar Marea Britanie, care deţine preşedinţia în luna aprilie, a anunţat că reuniunea Consiliului consacrată Ucrainei este programată pentru marţi, o decizie criticată de ambasadorul Nebenzia.

Serghei Lavrov: Rusia e nevinovată

Totodată, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, respinge categoric acuzațiile privind masacrul de la Bucea. Înaintea intervenției ministrului rus de Externe, Kremlinul a negat toate aceste acuzații privind comiterea crimelor de război și a numărului extrem de mare ale cadavrelor civililor din apropierea Kievului. De asemenea, Serghei Lavrov a calificat aceste imagini drept false, acuzând Ucraina de inițierea unei campanii de propagandă și dezinformare.

Totodată, Ministerul rus al Apărării a negat că forțele ruse ar fi făcut crimele de la Bucea. Duminică, într-o postare pe contul de Telegram, ministerul a sugerat că trupurile au fost puse pe străzi după ce „toate unitățile rusești s-au retras complet din Bucha”, adică după data de 30 martie. Rusia a susținut că imaginile au fost „o făcătură”, o provocare a radicalilor ucraineni, și a cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pe această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...