Rusia dă startul: Primul film de ficţiune pe orbită

Filmarea primului film de ficţiune pe orbită va fi o ”experienţă” care va îmbogăţi cunoştinţele cinematografice şi spaţiale, a apreciat luni, în ajunul decolării, echipa rusă care urmează să participe la acest proiect, potrivit AFP.

Este o experienţă”, a rezumat regizorul filmului, Klim Cipenko. ”Nu am la cine să apelez pentru sfaturi. Nu am niciun cameraman pe care să-l întreb cum să filmez în lumina ferestrei”, a adăugat el în cursul unei conferinţe de presă. Cipenko, în vârstă de 38 de ani, şi actriţa Iulia Peressild, în vârstă de 37 de ani, vor decola marţi de la Cosmodromul rus Baikonur din Kazahstan spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), unde vor avea 12 zile pentru a filma înainte de a reveni pe Pământ.

Lungmetrajul, intitulat provizoriu ”Vizov” (”Provocarea” sau ”Apelul”, în limba rusă), va prezenta o femeie doctor trimisă în spaţiu pentru a salva viaţa unui cosmonaut. Această misiune cinematografică pe orbită a fost anunţată în septembrie, la câteva luni după ce NASA a dezvăluit un proiect de film cu actorul american Tom Cruise. Actriţa Iulia Peressild, care a urmat împreună cu regizorul o pregătire riguroasă, a estimat luni că profesiile de actor şi cosmonaut sunt ”două lucruri opuse”.

Actrița și regizorul au fost instruiți

Vom vedea dacă pot combina cele două”, a adăugat ea. Filmarea va necesita îndeplinirea mai multor provocări tehnice. Cipenko va trebui astfel să aibă singur grijă de cameră, sunet şi lumină şi să compună dimensiunea relativ mică a segmentului rusesc al ISS. ”Vom vedea ce este posibil să filmăm în aceste condiţii”, a spus regizorul, adăugând: ”Unele lucruri vor reuşi, altele nu”. Trei cosmonauţi profesionişti staţionaţi pe ISS vor juca, de asemenea, în film. ”Scenariul se schimbă tot timpul şi îmi reînvăţ replicile, este foarte greu”, a afirmat glumind comandantul misiunii, Anton Chkaplerov. Potrivit lui, această călătorie va fi, de asemenea, un test pentru a evalua posibilitatea de a trimite non-profesionişti în spaţiu în viitor, în caz de urgenţă medicală, de exemplu.

Actriţa şi regizorul au fost instruiţi în patru luni şi ”s-ar putea să putem scurta şi mai mult pregătirea unui specialist pentru a-l trimite în spaţiu”, a spus, de asemenea, Chkaplerov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...