Rusia se deconectează de la Internet

Publicat: 07 mart. 2022, 19:30, de Puterea.ro, în ESENȚIAL , ? cititori
Rusia se deconectează de la Internet

Rusia se pregătește să se deconecteze de la rețeaua de Internet globală, după atacurile cibernetice suferite de la începutul războiului din Ucraina. „Rusia a început pregătirile active pentru deconectarea de la internetul global”, potrivit Nexta TV.

Cel târziu pe 11 martie, toate serverele și domeniile trebuie să fie transferate în zona rusească. În plus, sunt colectate date detaliate despre infrastructura de rețea a site-urilor”, a anunțat Nexta într-un mesaj pe Twitter.

De la începutul războiului din Ucraina, Rusia a fost sancționată în nenumărate moduri de alte state și de marile companii internaționale. Gruparea de hackeri Anonymous a declarat război cibernetic Rusiei și a reușit să spargă mai multe site-uri oficiale ale rușilor.

După ce au reușit să spargă baza de date a Ministerului rus al Apărării, au postat-o ​​online pentru ca lumea să o vadă. Printre informații se numără e-mailuri, parole și numere de telefon. Aceștia au publicat și documentele care ar ilustra planul rușilor pentru invazia din Ucraina, care ar data din 18 ianuarie.