Rusia este acuzată de atac cibernetic asupra instituțiilor guvernamentale din Bulgaria

Multe site-uri ale agențiilor guvernamentale din Bulgaria dar și ale aeroporturilor sau mass-media au fost supuse atacurilor cibernetice sâmbătă. Autoritățile locale cred că hackerii legați de Rusia se află în spatele acțiunilor.

Potrivit autorităților, citate de publicația European Pravda, atacurile hackerilor nu au afectat conținutul site-urilor, dar au făcut dificilă accesarea acestora. Nu a existat un acces neautorizat la datele cu caracter personal.

În dimineața zilei de 15 octombrie, persoane necunoscute au atacat site-urile mai multor organizații guvernamentale, aeroporturi, mass-media și furnizori de servicii de telecomunicații. În momentul atacurilor, site-urile erau temporar indisponibile sau dificil de încărcat.

Într-o conferință de presă, procurorul general adjunct Borislav Sarafov, care este și directorul Serviciului Național de Investigații, a declarat că atacul cibernetic a fost efectuat din orașul rus Magnitogorsk. Potrivit acestuia, încă nu este clar dacă un hacker sau un grup de hackeri au făcut-o.

Sarafov a explicat că, cu ajutorul unui software special, a fost posibil să urmărească atacul înainte de a începe. El și-a exprimat speranța că asistența juridică internațională va ajuta la identificarea autorilor atacului.

El a amintit că acesta nu a fost primul atac al hackerilor din Rusia, amintind de atacul asupra poștei Bulgariei din aprilie 2022, provenit din aceeași regiune.

Și site-ul serviciului britanic de contrainformații, cunoscut sub numele de MI5, a fost supus recent unui atac cibernetic de către un grup numit Russian Anonymous.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...