Rusia este dispusă să negocieze cu Ucraina „ținând cont de realitățile din prezent”

Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina „ținând cont de realitățile din prezent”, a declarat miercuri Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

„Suntem încă deschiși la negocieri. Nu am renunțat niciodată la ele. Suntem pregătiți să participăm desigur, ținând cont de realitățile din prezent”, a declarat Zaharova, conform agenției de presă pro-Kremlin RIA Novosti.

Presa americană scrie că presiunile administrației președintelui american Joe Biden au dus la o înmuiere a poziției președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit căreia negocierile de pace cu Rusia nu ar putea începe cât timp e președinte Vladimir Putin.

Pe 8 noiembrie, viceministrul rus de Externe Andrei Rudenko a declarat că Rusia nu a fost solicitată pentru a începe negocierile cu Kievul.

Partea ucraineană consideră că Rusia manipulează declarațiile despre negocierile cu Ucraina.

Pe 31 octombrie, președintele rus Vladimir Putin susținea că regretă faptul că Ucraina nu dorește să negocieze cu Rusia și intenționează să aștepte acordul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

De unde a avut fata lui Bădălău 4 milioane de euro...

Sabina Bădălău, fiica baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău, a investit 4 milioane de euro într-un salon de lux pentru evenimente festive. Domeniul din Bolintin...
Ion Teleanu

Cele 23 de ținte de la Montreal, ignorate de România

Către sfârșitul anului trecut, mai exact în perioada 7-19 decembrie 2022, s-a desfășurat la Montreal, Canada, conferința privind diversitatea biologică. Evenimentul a trecut neobservat...