Rusia interzice majoritatea importurilor de produse agricole din Republica Moldova. Cum stă Transnistria

Rusia a decis să interzică majoritatea importurilor de produse agricole din Republica Moldova, exceptând cele din Transnistria. Decizia a fost motivată prin faptul că fructele și legumele moldovenești ar „încalca repetat standardele de calitate”.

Anul acesta, Republica Moldova a trimis în Rusia 168.000 de tone de produse agricole, în principal mere, prune, struguri și cireșe. Rusia a anunțat că, începând cu 15 august, va interzice importurile de produse agricole din 31 din cele 34 de regiuni ale Republicii Moldova.

Rusia s-a folosit de mai multe ori până acum, în disputele comerciale cu alte țări, de impunerea interdicțiilor privind importurile de alimente. La începutul lunii august, Chișinăul, care cumpără gaz rusesc, a cerut gigantului Gazprom să amâne plata pentru această lună.

Obiecte periculoase supuse carantinării

Agenția de stat rusă fitosanitară a transmis că e nevoita să impună restricțiile privind importurile de produse agricole „din cauza detectării repetate în produsele moldovenești care intră în țară a unor obiecte periculoase supuse carantinării”.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, Republica Moldova a redus livrările de fructe către Rusia din cauza logisticii complicate și a costurilor mai mari de transport.

Cu toate acestea, exporturile in aceasta țară sunt încă importante pentru agricultorii din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...