Rusia majorează cotele de export la îngrășăminte. Surpriza americanilor

Piața îngrășămintelor chimice este în continuare tensionată, în contextul conflictului din Ucraina, cei mai afectați fiind fermierii nevoiți să facă față unor prețuri mai mari de câteva ori.

Sunt și noutăți interesante pe piață, cum ar fi faptul că Rusia intenţionează să majoreze cotele de export pentru îngrăşămintele pe bază de azot şi îngrăşăminte complexe, după cum a anunțat Ministerul Economiei, potrivit Reuters.

În același timp, americanii au anunțat că relexează restricțiile impuse Rusiei în ceea ce privește importurile de îngrășăminte și alimente, după cum relatează Tass.

Cote majorate

Rusia va majora cu 231.000 tone cotele pentru îngrăşămintele pe bază de azot şi cu 466.000 tone pentru îngrăşămintele complexe, se arată într-un comunicat al Ministerul Economiei din Rusia.

Măsura va ajuta la majorarea exporturilor acestor produse şi, în acelaşi timp, va asigura o cantitate suficientă de nutrienţi pentru culturi, consideră Ministerul Economiei.

Așa cum se știe, mai multe state au impus Rusiei sancţiuni economice în urma invadării Ucrainei în 24 februarie. Pe de altă parte, și rușii au decis să suspende temporar livrările din cauza „sabotajului” companiilor internationale de logistică.

 Americanii relaxează restricțiile

Statele Unite au luat decizia să relaxeze restricțiile la importul de îngrășăminte și produse agricole din Rusia, permițând furnizarea de alimente, îngrășăminte și materiale de reproducere.

Măsura este valabilă și pentru medicamente, echipamentele medicale și instrumentele legate de diagnosticarea sau tratamentul coronavirusului, conform Tass care citează Trezoreria SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...