Rusia, pe marginea prăpastiei sau nu? Explicația analistului militar

Analistul militar, Ion Petrescu a explicat mobilizarea parțială pe care a „invocat-o” zilele acestea președintele Rusiei, Vladimir Putin.   

Prin mobilizarea parțială, Putin vrea ca rușii să creadă că totul merge bine și că în cele din urmă vor cuceri Ucraina. El știind foarte bine că are până la 80 de mii de militari uciși în acțiune sau răniți în cele peste șase luni de război care au trecut de la momentul declanșării operațiunii militare speciale”, a spus analistul militar la Antena 3.

Referitor la deplasarea lui Patrușev – considerat succesor al lui Putin – la Beijing, analistul a spus că Xi Jinping este un președinte inteligent, echilibrat, și nu ar cădea în capcana în care cineva i-ar propune înlocuirea celui cu care tocmai a discutat în Uzbekistan.

Sigur că tatonări există și dacă este să le păstrăm în registrul unor realități trăite și pe plaiuri mioritice, și înainte de lovitura de stat din decembrie 1989, un avion a plecat la Moscova și s-a întors fără să rezolve nimic acolo. Dar sunt mișcări care trebuie monitorizate, însă schimbarea de data aceasta observăm că va aparține celor care vor fi afectați de această mobilizare”, a mai declarat Ion Petrescu.

Sub semnul întrebării

Analistul a mai adăugat că va veni momentul în care, după o instruire adecvată, vor fi trimiși militarii proveniți din rezerviști în Ucraina. Dacă cifra avansată de Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, este reală, de 300 de mii de oameni, asta înseamnă că vor fi trimise 30 de divizii în estul și sudul Ucrainei. „O afirmație pe care o punem sub semnul întrebării la ora actuală, deoarece nu au nici instruirea, nici experiența fundamentală”, spune Petrescu.

Și întrebarea este cu ce arme și tehnică de luptă vor fi dotați acești oameni în condițiile în care ucrainenii, dacă vor fi puși în fața unui adversar numeric, vor găsi soluții și vor primi de la statele aliate armamentul modern necesar contracarării unei asemenea operațiuni suplimentare a președintelui Putin. 

Putin și echipa sa se află pe marginea prăpastiei din arena politică internă pe care singur a creat-o prin această intervenție nedreaptă în Ucraina”, a conchis analistul militar, Ion Petrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...