Rusia pregătește un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei

Rusia pregătește un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei în următoarele săptămâni. Acțiunea va porni de pe teritoriul Belarus, susține grupul de monitorizare Belaruski Gayun, citat de agenția de știri Ukrainski Novini.

La aerodromul din Zyabrovka din sud-estul Belarusului (la 300 de km de Kiev) există până la 14 sisteme de apărare antiaeriană S-400 și aproximativ 60 de rachete pentru acestea.

Conform grupului belarus, pe aerodrom există între 10 și 14 unități ale sistemului de apărare antiaeriană S-400 Triumph, 3 radare KASTA-2E2 și 48Ya6 Podlet, 2 sisteme de apărare aeriană Pantsir.

Există un depozit de muniții cu cel puțin 15-60 de rachete pentru sistemul de apărare antiaeriană S-300/400. Aeronava Il-76 a Forțelor Aerospațiale Ruse transportă rachete pentru S-400 pe aeroportul Gomel, de unde sunt duse la Zyabrovka.

„Analiza situației de pe aerodrom demonstrează că probabilitatea unor atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei nu numai că rămâne, dar se pare că pregătirile sunt în curs de desfășurare pentru un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei în următoarele săptămâni, lucru demonstrat de faptul că de la ultimul bombardament masiv – 28 iulie – nu a fost trasă nicio rachetă de pe teritoriul Belarusului asupra Ucrainei”, transmite Belaruski Gayun.

Aerodromul Zyabrovka din Belarus a fost, pe 11 august, scena mai multor explozii.

Pe 7 iulie, șeful Direcției Operaționale Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexei Gromov, a declarat că Belarus a transferat aerodromul Zyabrovka din regiunea Gomel sub controlul deplin al Rusiei, pentru amenajarea unei baze militare.

1 COMENTARIU

  1. Un alt spectacol de stand up al lui Putin

    La aproape șase luni de la un război în Ucraina pe care Rusia pare să nu-l câștige decisiv, președintele rus Vladimir Putin se laudă în această săptămână că armele Rusiei sunt cu decenii înaintea concurenților.

    „ Mulți dintre ei sunt cu ani, poate cu decenii înaintea omologilor lor străini, iar în ceea ce privește caracteristicile tactice și tehnice sunt semnificativ superioare”, a declarat Putin luni la o expoziție anuală de armament, potrivit Interfax.

    Nu este prima dată când Putin se laudă cu armele rusești în ultimele luni în timp ce duce război în Ucraina. În martie, Putin s-a lăudat în fața Adunării Federale a Rusiei că adăugările la arsenalul nuclear al Rusiei ar face apărarea Statelor Unite „inutilă”
    https://www.reuters.com/world/europe/putin-boasts-russian-weapons-prowess-says-moscow-is-ready-share-it-with-allies-2022-08-15/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...