Rusia reduce livrările de gaze naturale în Europa. Ce se întâmplă

Rusia a redus în ultimele săptămâni livrările de gaze naturale spre Europa în ultimele săptămâni. Primele ipoteze avansate de unii analiști ar fi că scăderea livrării gazelor rusești ar fi legată de gazoductul Nord Stream 2 și că prețul gazelor va crește în cazul unei cantități limitate.

Limitarea cantității de gaze trimise către Europa a fost semnalată într-o analiză a serviciului pentru informaţii în domeniul mărfurilor ICIS, potrivit CNBC. Unul din motive ar putea fi dorința Gazprom de a-și păstra supremația. Unii analiști susțin că gigantul rusesc și-ar limita livrarea de gaze naturale discreționare către Europa pentru controla situația în fluxurile inițiale prin Nord Stream 2.

De obicei, livrările scădeau în sezonul rece

Fluxurile de gaze naturale au scăzut la 20 de milioane de metri cubi pe zi la jumătatea lunii august, potrivit ICIS. Nivelul înregistrat a scăzut de la 49 de milioane de metri cubi pe zi la sfârşitul lunii iulie, cu mult sub volumul normal de 81 de milioane de metri cubi pe zi. De obicei, livrările scădeau în sezonul rece. Analiștii se așteaptă ca aprovizionarea europeană cu gaze naturale din Rusia să scadă şi mai mult în septembrie.

Nord Stream 2 urmează să livreze gaze rusești direct în Germania prin Marea Baltică, ocolind Ucraina și Polonia. Scăderea cantității livrate către Europa a intervenit la scurt timp după ce cancelarul german Angela Merkel a afirmat că ar putea fi impuse Rusiei noi sancțiuni dacă Moscova se va folosi de gaze ”ca de o armă”, referindu-se la gazoductul rusesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...