Rusia refuză să returneze sute de avioane închiriate de la companii occidentale. S-a ajuns la incidente diplomatice

Războiul din Ucraina face victime colaterale: companiile rusești refuză să returneze peste patru sute de avioane de pasageri, închiriate de la companii străine, iar proprietarii legitimi se îndoiesc că le vor mai primi vreodată. Încercarea de a recupera unele aeronave a generat chiar incidente diplomatice.

Conform Washington Post, din cele 515 avioane câte erau operaționale în sistem de închiriere sau leasing la momentul anunțării sancțiunilor împotriva Rusiei, pentru invadarea Ucrainei, doar aproximativ 80 de aeronave au fost returnate.

Potrivit interlocutorilor ziarului, proprietarii au ajuns la concluzia că nu vor putea intra în posesia majorității aeronavelor care se află acum în Rusia.

Valoarea cererilor de asigurare făcute companiilor de asigurări a ajuns deja la 10 miliarde de dolari.

Problemele au apărut nu numai cu întoarcerea aeronavelor, ci și cu returnarea motoarelor de aeronave care au fost, de asemenea, închiriate companiilor rusești.

Ziarul relatează despre o încercare de a returna cu forța un avion Aeroflot reținut în Sri Lanka, la cererea companiei irlandeze de leasing AerCap, care s-a încheiat cu un eșec după ce Moscova a amenințat autoritățile țării cu suspendarea aprovizionării cu petrol și complicații diplomatice grave. Airbus 330-300, care a stat câteva zile pe aeroportul din Colombo, a primit permisiunea de a zbura spre Moscova, iar acum operează pe rute spre Kârgâzstan.

În martie, președintele rus Vladimir Putin a emis un decret care permite companiilor ruse să folosească aeronave închiriate pentru operarea pe linii intra-ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

SIE caută colegi noi! Campanie de recrutare a celui mai secret...

Serviciul de Informații Externe (SIE) este unul cu o muncă foarte interesantă, dar și ascunsă ochilor publicului larg. Foarte rar și-a căutat angajați prin...

VIDEO. Nuntă de pomină la Oradea, cu elicopter, șampanie scumpă și...

Nunta anului la Oradea! Controversatul om de afaceri Călin Raita a ținut să organizeze o petrecere de fițe cu ocazia căsătoriei sale cu Raluca,...