Rusia restricționează lemnul. Cine nu îl va mai avea

NATO și Rusia continuă să se amenințe cu noi sancțiuni economice, pe fondul tensiunilor de la granița cu Ucraina. Mai mult, Rusia a trecut deja la acțiune și a impus restricții la exportul de lemn către vest.

Potrivit Reuters, hotărârea rușilor afectează profund UE, care se bazează pe exporturile din Federație. Decizia Rusiei a alertat experții de la vârful Uniunii Europene și astfel, au contestat decizia administrației de la Moscova la Organizația Mondială a Comerțului (OMC).

„Restricţiile la export constau în creşterea semnificativă a taxelor la export pentru anumite produse din lemn şi într-o reducere drastică a numărului de puncte de trecere a frontierei prin care pot avea loc exporturile de produse din lemn”, a informat vineri Comisia Europeană. Restricțiile impuse de Rusia creează incertitudine pe piața mondială a lemnului. Mai precis, creșterea taxelor la export pentru anumite produse din lemn lovește puternic UE și mai departe, alți parteneri comerciali.

De la un maxim de 13-15% taxe pentru export, acestea au fost ridicate la 80%. De asemenea, numărul punctelor de trecere a frontierei care gestionează exporturile de lemn către UE a fost redus la unul singur, de la 30. Doar punctul Luttya, Finlanda, mai este disponibil. În acest context, liderii europeni acuză Rusia de încălcarea acordurilor asumate în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole