Rusia schimbă cârmaciul din fruntea forțelor armate; arhitectul Siriei ia cârma

Forțele Armate ruse, potrivit BBC, pun la conducere un singur general, care mai e numit și arhitectul Siriei. Aleksandr Dvornikov, după cum îl trădează și porecla, are o vastă experiență în operațiunile militare din Siria.

Și, pentru că, până acum, trupele rusești au fost organizate și comandate separat, fiecare în funcție de Regiunea Militară (RM) din care a venit, chestiune dovedită ineficientă în îngenuncherea Ucrainei, măsura pare să fie una importantă. Generalul cu patru stele, Aleksandr Dvornikov, deține funcția de comandant al Regiunii Militare Sud și, de acum, răspunde de întreaga invazie.
Imperativele politice ale Moscovei par, totuși, să fie mai importante ca detaliile legate de invazie. Căci, Rusia are nevoie de un succes înainte de 9 mai, când marchează victoria în al doilea război mondial.

Se crede că armata rusă, după recenta reorganizare a frontului, are aproape o sută de grupuri tactice de batalion disponibile pentru operația de invazie. Se vrea remedierea tacticilor rusești de luptă, având în vedere eșecurile, chiar și în condiții de avantaj numeric față de inamici.

Căci, numai dacă schimbă tactica, Rusia poate, conform autorităților ruse, să-și atingă obiectivele pe care și le-a propus de când a invadat Ucraina. Mai ales că, Ucraina nu e Siria și ucrainenii au altă motivație de luptă.

Generalul Dvornikov are 60 de ani și poate să fie soluția pentru repurtarea victoriei finale. Însă, deși cu referințe foarte bune, nimic nu garantează că astfel, cu el în fruntea trupelor rusești, se poate câștiga războiul. Și asta pentru că, în timp ce soldații ruși sunt cu moralul la pământ, după pierderile suferite, NATO a reușit să pună la punct un sistem de aprovizionare cu armament greu a forțelor ucrainene, inclusiv cu rachete antiaeriene S-300.

În prima lună de război, estimările NATO arată că până la 40.000 de soldați ruși au fost uciși, răniți, capturați sau dispăruți în prima lună de război, până pe 24 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole