Rusia şi Ucraina au negociat prin videoconferinţă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a informat sâmbătă că Vladimir Medinski, consilierul preşedintelui Putin, conduce delegaţia rusă în discuţiile prin videoconferinţă cu Ucraina, care au loc de câteva zile, informează EFE, care citează agenţia TASS.

„Din partea noastră, delegaţia este condusă în continuare de Medinski”, a spus purtătorul de cuvânt, dezvăluind că ambele părţi în conflict au avut mai multe întâlniri în acest format.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul preşedinţiei ruse sâmbătă, Vladimir Putin „le-a spus în detaliu preşedintelui francez Emmanuel Macron şi cancelarului german Olaf Scholz despre recenta serie de discuţii între reprezentanţii ruşi şi cei ucraineni care au avut loc în ultimele zile în format video”.

După conversaţia telefonică pe care cei trei lideri au avut-o sâmbătă, surse de la Palatul Elysée au asigurat că preşedintele Putin nu intenţionează să „oprească războiul”, deşi au remarcat o schimbare de ton în discursul liderului rus, întrucât acesta nu mai vorbeşte despre „denazificarea” Ucrainei şi nici despre destituirea preşedintele Zelenski.

Până atunci nu se ştia că cele două părţi negociează prin videoconferinţă, după cele trei runde faţă în faţă, desfăşurate cu câteva zile în urmă.

Potrivit TASS, prima rundă de discuţii ruso-ucrainene a avut loc în regiunea Gomel pe 28 februarie şi a durat cinci ore. A doua rundă a avut loc pe 3 martie, tot în Belarus, şi a avut drept rezultat un acord privind crearea de coridoare umanitare pentru civili.

Cea de-a treia rundă a avut loc în regiunea Brest din Belarus, pe 7 martie.

Pe 10 martie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmitri Kuleba s-au întâlnit în Antalya.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...