Rusia trece la amenințări: Pedepse de până la 15 ani pentru răspândirea informaţiilor ”false” despre armata rusă

Camera inferioară a parlamentului rus (Duma) a adoptat, vineri, o lege care impune o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea de informaţii ”false” în mod intenţionat despre forţele armate, Moscova ripostând, astfel, în presupusul război informaţional referitor la conflictului din Ucraina, relatează Reuters.

Oficialii ruşi au precizat în mod repetat că inamicii Rusiei, precum SUA şi aliaţii săi, au răspândit informaţii ”false” pentru a semăna discordie şi a dezbina poporul rus.

Parlamentarii au adoptat legea prin care răspândirea de informaţii false şi solicitări publice pentru impunerea sancţiunilor împotriva Rusia devin infracţiuni penale.

”Informaţiile false duc la consecinţe grave, riscând pedepse cu închisoarea de până la 15 ani”, a anunţat Duma într-un comunicat.

Legea oferă Rusiei puteri extinse pentru a reprima ceea ce oficialii consideră a fi declaraţii care discreditează forţele armate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...