Rusia: Vaccinul împotriva Omicron va fi gata în 10 zile!

„Nu va dura mai mult de zece zile pentru a face un vaccin împotriva noii variante SARS-CoV-2, Omicron” a declarat, luni, Aleksandr Ghinzburg, directorul Centrului Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleia, dezvoltatorul vaccinului împotriva Covid-19, Sputnik V.

Lucrările experimentale privind un nou vaccin împotriva tulpinii Omicron nu vor dura mai mult de zece zile. În rest, va fi vorba doar despre documentația de reglementare, adică procedurile de înregistrare și dovada siguranței vaccinului”, a spus el într-un interviu acordat canalului de televiziune Rossiya-24. Potrivit lui Gintsburg, procesul de înregistrare al noului vaccin la Ministerul Sănătății din Rusia poate dura până la o lună și jumătate. „Acest proces durează de obicei între două și două luni și jumătate.

Dar într-o situație de urgență ca cea de astăzi, Ministerul Sănătății va accelera procedurile de reglementare și cred că vor fi suficiente aproximativ 45-50 de zile”, a spus el, potrivit Tass.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...