Update: Rușii atacă cu rachete și drone kamikaze regiunea celei mai mari centrale nucleare din Europa. Alarmă aeriană în toată Ucraina

Publicat: 15 oct. 2022, 07:28, de Cezar Amariei, în Internațional , ? cititori
Update: Rușii atacă cu rachete și drone kamikaze regiunea celei mai mari centrale nucleare din Europa. Alarmă aeriană în toată Ucraina

Noi atacuri cu rachete de crozieră și drone kamikaze au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în regiunea ucraineană în care se află cea mai mare centrală nucleară din Europa. Dimineață, alerta aeriană a fost declanşată pentru toată Ucraina aşteptându-se noi atacuri.

Update: Sâmbătă dimineața, autorităţile locale au declarat că cinci drone inamice de producţie iraniană au fost interceptate deasupra regiunii vecine Dnepropetrovsk.

Mai mult de 50 de obuze de la lansatoare multiple de rachete şi artilerie grea au lovit districtul Nikopol din aceeaşi regiune, rănind cel puţin două persoane.

Șeful administrației militare Zaporijjea, Alexander Starukh, a transmis pe Telegram în timpul nopții că rușii lansează atacuri cu rachete asupra centrului regional

„Atenție! Atac cu rachete inamice asupra centrului regional”, a scris el în jurul orei 6 dimineața, îndemnând locuitorii să stea în adăposturi și să nu se pună în pericol.

Puțin după miezul nopții, secretarul Consiliului Local Zaporijjea, Anatoli Kurtev, a declarat că rușii au atacat orașul cu drone kamikaze, provocând daune infrastructurii.

Kurtev a transmis ulterior că mai multe lucrări de infrastructură au fost avariate în urma atacului inamic, fiind înregistrate incendii la locul bombardamentelor.