Rușii au bombardat din nou centrala nucleară de la Zaporojie (video)

Agresorii ruși au bombardat din nou centrala nucleară Zaporojie și zone din apropierea centralei nucleare, a transmis joi Compania Națională de Producere a Energiei Nucleare Energoatom Ucraina, citată de agenția de știri Ukrainski Novini. Este a treia oară când lovesc acest obiectiv în mai puțin de o săptămână.

Energoatom a menționat că ocupanții au bombardat din nou cea mai mare centrală nucleară din Ucraina și Europa. Cinci bombardamente au fost înregistrate în zona biroului comandantului stației iar alte cinci au avut loc în zona stației de pompieri, din apropierea centralei.

„Ca urmare a bombardamentelor, nu a fost posibilă efectuarea unei „schimb de tură” la timp. Din motive de siguranță a lucrătorilor de la centrala nucleară, autobuzele cu personalul ce urma să intre în tură au fost întoarse la Enerhodar. Până când situația va reveni la normal, operațiunile vor continua cu lucrătorii din tura precedentă”, se arată în comunicatul Energoatom.

Conform Ukrainski Novini, în prezent situația este sub control, dar localnicii transmit imagini cu fum ce se ridică din cauza incendiilor care au avut loc în zona centralei (foto Insaider UA).

Conform presei, Energoatom a raportat astăzi că centrala atomoelectrică funcționează cu riscul de a încălca standardele de siguranță la radiații și la incendiu.

Pe 9 august, Energoatom a transmis că consecințele unui eventual accident la centrala nucleară Zaporojie ar putea fi de zece ori mai puternice decât în 1986 la centrala nucleară de la Cernobîl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...