Rușii au capturat 11 autobuze și două ambulanțe

În a doua Hiroshima a lumii, cum a numit viceprimarul din Mariupol acest oraș al Ucrainei, intens bombardat de forțele rusești, și unde o sută ce mii de oameni sunt captivi printre dărâmături, trupele rusești au capturat un convoi de 11 autobuze și două ambulanțe.

Autobuzele urmau să salveze oamenii care fugeau din oraș. Adică, să-i încarce și să-i transporte spre alte destinații.

Conform postării pe rețelele de socializare a vicepremierului ucrainean Iryna Vereșciuk, rușii au încălcat acordul încheiat cu Ucraina și nu au permis evacuarea civililor, ba au luat și oameni prizonieri: „Din păcate, forțele de ocupație au încălcat acordul și nu au permis autobuzelor să evacueze locuitorii Mariupol din satul Nikolske și satul Melekino. Sunt 11 autobuze și două vehicule ale serviciului de urgență de stat care au fost sechestrate la un punct de control rusesc de la intrarea în orașul Mangush și duse într-o direcție necunoscută. Ocupanții ruși au luat și patru ostatici: ofițeri (de urgență și service) și 11 șoferi. Solicităm Comitetului Internațional al Crucii Roșii și Națiunilor Unite să facă tot ce este urgent pentru ca oamenii noștri să fie eliberați imediat”,  scrie Vereșciuk.

Într-un discurs pe Telegram, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că se fac eforturi considerabile pentru eliberarea oamenilor: „Facem totul pentru a ne elibera oamenii și a debloca deplasarea încărcăturilor umanitare. În ciuda tuturor dificultăților, am salvat 7.026 de oameni de la Mariupol. Mâine vom continua această muncă importantă”.

Mariupol, locul unde, de 20 de zile, blocurile sunt bombardate, civilii uciși, parcurile carbonizate, a fost luat cu asalt și de separatiștii din Donbass. Poate că orașul nu mai e cale să fie salvat. Dar oamenii de acolo, care-și duc zilele printre cadavre și dărâmături, trebuie să fie salvați.

1 COMENTARIU

  1. Cum s-a schimbat războiul dintre Rusia și Ucraina de când președintele rus Putin a folosit rachete hiper-supersonice? Care sunt capacitățile acestor rachete?

    O rachetă hipersonică este mai rapidă decât o rachetă de croazieră obișnuită, așa că este mai greu de interceptat. Altfel este practic același lucru: o rachetă cu explozibili.

    Practic pot exista două explicații: fie Putin nu prea înțelege acest lucru și crede că este înfricoșător și escaladează, fie generalii au rămas fără lucruri de încercat și vor să-l impresioneze pe Putin că fac tot ce pot.

    Aceste rachete Nu sunt tocmai ieftine, așa că, în orice caz, folosirea lor atunci când nu sunt de fapt necesare este un semn sigur de disperare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...