Rușii au găsit principalul vinovat pentru explozia podului Kerci din Crimeea

Subminarea podului din Crimeea a fost organizată de șeful serviciilor de informații militare al Ucrainei, Kirill Budanov, susțin reprezentanții Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

De asemenea, serviciul special, împreună cu Comitetul de anchetă al Rusiei, a identificat 12 complici în pregătirea atacului terorist, dintre care opt au fost deja reținuți. Printre aceștia se numără cinci cetățeni ai Rusiei, trei ai Ucrainei și Armeniei. Toți au fost acuzați în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea de acte teroriste.

Potrivit anchetatorilor, încă în luna august, dispozitivul exploziv a fost camuflat în role cu folie de polietilenă de construcție pe 22 de paleți cu o greutate totală de 22.770 kg. Sub această formă, s-a deplasat din portul Odesa până în orașul bulgar Ruse în cadrul unui contract încheiat între firma de la Kiev Translogistic UA LLC și Baltex Capital S.A.

Apoi, cetățenii Ucrainei Mihail Vladimirovici Tsyurkalo, născut în 1975, Denis Olegovich Kovach (1979) și Roman Ivanovici Solomko (1971), precum și cetățenii Georgiei Sandro Inosaridze, Armenia Artur Terchanyan și un broker numit „Levan” au trimis mai întâi marfa către portul Poti (Georgia), iar apoi pe cale terestră spre Erevan, capitala Armeniei.

În Erevan, marfa a fost în terminalul companiei Transalliance în perioada 29 septembrie – 3 octombrie. Acolo a fost eliberat în conformitate cu regulile Uniunii Economice Eurasiatice. După aceea, documentele au fost înlocuite – expeditorul încărcăturii a fost SRL „GU AR GROUP” (Republica Armenia, Alaverdi), iar destinatarul – SRL „Leader” (Moscova).

Pe 4 octombrie, pe un camion DAF înmatriculat în Georgia, marfa a trecut granița ruso-georgiană la punctul de control Upper Lars, iar pe 6 octombrie a fost livrată și descărcată la baza en-gros Armavir din Teritoriul Krasnodar.

La 7 octombrie, Solomko și un alt cetățean al Ucrainei Vladimir Vasilievich Zloba (n. 1987) au înlocuit din nou documentele pentru încărcătură, indicând ca expeditor TEK-34 LLC (Ulyanovsk) și ca destinatar o companie inexistentă în Crimeea, conform FSB.

În plus, 22 de paleți au fost încărcați în camionul cetățeanului Federației Ruse Makhir Yusubov (n. 1971). A mers cu ei la Simferopol în dimineața zilei de 8 octombrie. La 6:03, în timpul trecerii lui Yusubov pe podul din Crimeea, marfa a fost aruncată în aer.

„În același timp, controlul asupra mișcării mărfurilor de-a lungul întregii rute și a contactelor cu participanții la schema de transport criminal a fost efectuat de un angajat al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării, care s-a prezentat drept „Ivan Ivanovici”. , care a folosit pentru coordonare atât un număr virtual anonim achiziționat de pe internet, cât și înregistrat pentru un cetățean al Ucrainei, rezident al orașului Minsk. Kremenchug Andreychenko Serghei Vladimirovici, născut în 1988”, a menționat FSB.

În urma exploziei de pe podul din Crimeea, două trave ale unei ramuri de automobile s-au prăbușit în apă, iar șapte rezervoare de combustibil ale unui tren care trecea de-a lungul ramului de cale ferată a podului au luat foc. Patru persoane au murit, iar pagubele, conform estimărilor preliminare, s-au ridicat la 200-500 de milioane de ruble. Autoritățile ruse au numit incidentul un atac terorist și au dat vina pe Kiev pentru acesta. Președintele rus Vladimir Putin a justificat bombardarea masivă a Ucrainei care a urmat prin activitățile teroriste ale Ucrainei pe teritoriul Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...