Rușii au ieșit în stradă: Нет войны! Net voinî! Nu războiului! Patriarhul Kirill al Rusiei are un mesaj către toți ortodocșii

Publicat: 24 feb. 2022, 20:40, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Rușii au ieșit în stradă: Нет войны! Net voinî! Nu războiului! Patriarhul Kirill al Rusiei are un mesaj către toți ortodocșii
Sursa foto: Facebook Natasha Dudinski

“Net voinî” („Nu războiului”), strigă rușii de rând în centrele orașelor Ekaterinburg, Tyumen și Moscova. Rușii au ieșit în stradă și protesetează. Autoritățile fac arestări pe bandă rulandă. Pe de altă parte, Kirill, patriarhul Rusiei, a transmis, astăzi, un mesaj adresat tuturor ortodocșilor.

Toată ziua au fost proteste de stradă în Ekaterinburg, Tyumen și Moscova. Protestele continuă și la această oră și li se alătură din ce în ce mai mulți oameni. Mii de ruși au ieșit în stradă și protestează împotriva războiului. Poliția și jandarmii ruși au făcut descinderi ca să-i oprească pe protestatari, potrivit postărilor de pe paginile de socializare ale mai multor persoane care locuiesc în zonă.

Mesajul Patriarhului Kirill al Rusiei: Facem apel la întreaga Biserică Ortodoxă Rusă

Patriarhul Rusiei, Kirill, a cerut armatei să prevină victimele civile în zona de conflict din Ucraina, scrie Interfax. Apelul său vine după ce în această dimineață Rusia a invadat Ucraina. ”Popoarele ruse și ucrainene au o istorie comună veche de secole, care datează de la Botezul Rusiei de către sfântul apostol Cneaz Vladimir. Cred că această comunitate dată de Dumnezeu va ajuta la depășirea diviziunilor și contradicțiilor care au apărut și care au dus la conflictul actual. Facem apel la întreaga Biserică Ortodoxă Rusă să facă o rugăciune profundă și fierbinte pentru restabilirea rapidă a păcii”, a transmis patriarhul Kirill al Rusiei.