Rușii bombardează și bisericile, ucrainenii ascund obiectele religioase de mare valoare (galerie foto)

Operațiunea specială de „de-nazificare” și „pacificare” a Rusiei pe teritoriul Ucrainei, cum este denumită oficial invadarea de către oficialitățile ruse, nu cruță nici mediul religios.

Conform autorităților locale, bombardamentele au afectat  duminică și biserica din satul istoric Bobryk (menșionat pentru prima dată la 1625), din regiunea Kiev. În fotografiile publicate pe rețelele de socializare se vede cum bombele au găurit tavanul, între turle, interiorul lăcașului de cult fiind plin de moloz.

Cu aproximativ 2000 de locuitori, Bobryk  se află la aproximativ 55 km nord-est de centrul capitalei Kiev.

De teamă că obiectele de cult valoroase ar putea avea de suferit, s-a luat decizia ca mai multe obiecte de cult de valoare istorică să fie puse la adăpost. Statuia lui Isus Cristos a fost scoasă, de exemplu, din catedrala armeană din Lviv, pentru a fi depozitată într-un buncăr. Ultima dată când a părăsit catedrala a fost în timpul celui de-al doilea război mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...