Rușii mută echipamentul militar din Mariupol și pregătesc o nouă ofensivă

Pentru a doua zi la rând, coloane cu echipament militar rusesc părăsesc Mariupol și împrejurimile sale și se deplasează în direcția Berdyansk-Pologi, în regiunea Zaporijia, susține consilierul primarului din Mariupol, Petro Andryushchenko, citat de agenția ucraineană de știri Ukrainski Novini.

Postarea lui Andryushchenko mai spune că ocupanții nu mai vor să lupte. Mai ales cei care au fost „chemați” din partea ocupată a regiunii Donețk vor să se întoarcă acasă. Printre ei există și intenția de a se preda, dar le este frică să o facă, din cauza lipsei unor proceduri clare de captivitate.
În paralel, ocupanții ruși continuă să adune trupe la Severodonetsk și pregătesc o ofensivă asupra Toshokovka-Zolote, pentru a încercui armata ucraineană, susține șeful raionului Lugansk, Serhiy Gaidai.

„Rușii au refuzat să traverseze râul Seversky Doneț din cauza fricii că vor înregistra mari pierderi”, a spus Gaidai.

Potrivit acestuia, rușii continuă să bombardeze Lisichansk.

Marți, 21 iunie, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că unitățile forțelor ucrainene fac manevre active de apărare în zona așezărilor Toshkovka și Metelkino din regiunea Lugansk.

Unitățile forțelor de ocupație rusești se apropie de Lysychansk, regiunea Lugansk, câștigând un punct de sprijin în așezările din jur.

Potrivit jurnaliștilor ucraineni, din cartierele estice ale orașului Severodonetsk, rușii au început să ducă oamenii pe teritoriul ocupat: Starobilsk, Svatovo și Lugansk. Soarta acestor oameni este necunoscută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...