„Rușii nu au de gând să plece”: Vasile Dîncu, despre militarizarea Insulei Șerpilor

Militarizarea Insulei Șerpilor și manevrele militare ruse de la Marea Neagră arată că rușii nu au de gând să plece și că există planuri legate de Odesa, a explicat ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

Discuția cu șeful MApN s-a desfășurat pe B1 TV și a pornit de la planurile Rusiei pentru militarizarea Insulei Șerpilor și despre manevrele pe care le fac trupele Moscovei la Marea Neagră, acolo unde România, spune Vasile Dîncu, manifestă o „vigilență extremă”.

Rușii au acceptat un culoar pe care doar să se poată ieși

Întrebat se poate spune într-adevăr că există o mare blocadă la Marea Neagră în acest moment, el a continuat: „Este adevărat din perspectiva asta și vă dau mai multe exemple de acest fel. În primul rând, circulația internațională de mărfuri – porturile sunt blocate, sunt sute de vase blocate în porturile ucrainene. La un moment dat, acum câteva zile, rușii au acceptat un culoar pe care doar să se poată ieși din aceste porturi, să plece câteva nave străine, cu pavilion străin, dar nu a plecat nimeni pentru că nimeni nu a avut siguranța că acel culoar de câteva mile este unul sigur. Exporturile Ucrainei sunt blocate”.

Este partea minată. Aici porturile sunt minate, periodic se desprind mine din această zonă. Ucraina cere să existe o forță internațională pentru deminare și să accepte rușii acest lucru, și rușii pun condiții pentru chestiunea aceasta. Este minat și teritoriul terestru pentru Ucraina”, a mai spus Vasile Dîncu, printre altele.

În opinia sa, există multe elemente din care rezultă că în acest moment Marea Neagră este, într-o anumită măsură, „o mare închisă circulației internaționale”.

Nu în ultimul rând, ministrul Apărării a precizat că va discuta despre deminare și cu omologul său turc, care urmează să efectueze o vizită la București.

3 COMENTARII

  1. Circare,sa te descurci la eventualul razboi cu armata ta de generali,nu cu rezervistii carora tara le este datoare cu bani de un deceniu si ceva,asta dupa ce ia-ti mintit la inceput de cariera si ati schimbat regulile jocului pe parcurs,si cand au iesit la pensie ati uitat de ei!rezervistii sunt buni morti,ca nu va cheltuie banii,nu?!?nu sunteti in stare sa curatati morminte,darminte sa ii onorati???

  2. Am iesit la pensie,tov.dancu,dupa 31 de ani de armata grea,25 la operativ,plus in civilie 6 ani la grupa a doua,si cu ce m-am ales?? Cu bataia ta de joc,cu 110 lei marire de pensie in 2 ani,am contributivitate 99 la suta,in timp ce la valori,discriminati,etc,cei cu copii multi,le-ati triplat veniturile,din munca celorlalti!!?pe mine,ca militar pensionar cand imi dati banii din urma cand imi actuali pensia,maca cu inflatia?atunci asa sa iti ajute D-zeu in sfanta zi de azi!si sa iti dea sibolile mele,tie si alor tai!!?

  3. Am iesit la pensie,tov.dancu,dupa 31 de ani de armata grea,25 la operativ,plus in civilie 6 ani la grupa a doua,si cu ce m-am ales?? Cu bataia ta de joc,cu 110 lei marire de pensie in 2 ani,am contributivitate 99 la suta,in timp ce la valori,discriminati,etc,cei cu copii multi,le-ati triplat veniturile,din munca celorlalti!!?pe mine,ca militar pensionar cand imi dati banii din urma cand imi actualizati
    pensia,macar cu inflatia?atunci asa sa iti ajute D-zeu in sfanta zi de azi!si sa iti dea si bolile mele,tie si alor tai!!?mai mult numeritati,mai bine taceti,nu va dati eroi,ca nu stiti sa serviti patria,lepadaturilor!!!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole