Rușii, ocupanți ai tot mai multor regiuni din Ucraina

După Mariupol, bombardat agresiv aproape trei luni de ruși, acum i-a venit rândul orașului Slaviansk din estul Ucrainei să se confrunte cu bombardamente masive. Dar nu numai.

Statul Major ucrainean scrie pe Facebook, și este preluat de Ukrinform: „În direcția Donețk, atacurile trupelor rusești sunt concentrate pe preluarea controlului deplin asupra lui Lyman și îmbunătățirea strategiei în apropiere de Severodonețk și Avdiivka. Inamicul a folosit artilerie și avioane de luptă în pozițiile unităților noastre și în infrastructura civilă a regiunii”.
Statul Major explică și faptul că trupele Federației Ruse continuă ofensiva necruțătoare în zona de est și lansează rachete din elicoptere. La nord, Moscova ia măsuri pentru a acoperi granița ucraineană-rusă în regiunile Bryansk și Kursk și pentru a preveni relocarea armatei ucrainene în alte zone.

Problemele, pentru ucraineni, sunt multe și mari. „95% din teritoriul regiunii Lugansk este ocupat. Situația din Donbass este extrem de gravă. Regiunea Lugansk continuă să rețină hoarda, care ne distruge așezările. Bombardamentul nu se oprește deloc”, a declarat guvernatorul regional Serhiy Gaidai, citat de Ukrinform.

„În regiunea Lugansk sunt 25 de batalioane și grupuri tactice inamice și trag în mod constant în toate așezările”, a adăugat Gaidadi, potrivit căruia „Severodonețk este pur și simplu distrus”. Zilele care urmează sunt decisive pentru cursul războiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...