Rușii spun că ucrainenii au lansat un nou atac asupra Crimeei. 24 de persoane sunt rănite

Publicat: 13 sept. 2023, 10:00, de Florentin Lucaniuc, în Internațional , ? cititori
Rușii spun că ucrainenii au lansat un nou atac asupra Crimeei. 24 de persoane sunt rănite

Rușii denunță un atac cu drone din Ucraina asupra unui șantier din Sevastopol. Autoritățile anunță 24 de persoane rănite.

„Sevastopolul a fost atacat de inamicii noştri … Informaţiile preliminare indică faptul că incendiul a fost provocat de un atac cu rachete”, a transmis Razvozhaev pe Telegram.

„Toate serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului, nu există niciun pericol pentru obiectele civile din oraş”, a mai transmis Mihail Razvozhaev, guvernatorul instalat la Moscova la Sevastopol, cel mai mare oraş din Crimeea şi un important port la Marea Neagră.

Razvozhaev a postat o actualizare la scurt timp după ce a ajuns la faţa locului, spunând că patru persoane sunt „în stare moderată” din cauza atacului.

Într-o declaraţie anterioară, el a afirmat că atacul a provocat un incendiu şi că locaţia nu era „o instalaţie civilă”.

Potrivit Reuters, şantierul naval strategic din Sevastopol, situat în peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, construieşte şi repară nave şi submarine ale Flotei ruseşti din Marea Neagră, care a lansat atacuri cu drone şi rachete asupra Ucrainei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a jurat să „elibereze” întregul teritoriu al ţării, inclusiv peninsula ocupată.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Kievului.

Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei sau de pe teritoriul ucrainean controlat de Rusia, dar a afirmat în ultimele luni că distrugerea infrastructurii militare a Rusiei ajută la contraofensiva Kievului.