Rușii vizează mai multe orașe ucrainene

Armata rusă înaintează și atacă în Ucraina pe mai multe fronturi. Pe de o parte, vrea Sloviansk, unde reia asaltul, pe de alta, Lysychansk de care se apropie tot mai mult. Statul major al forțelor armate ucrainene, citat de Unian, afirmă că forțele armate ruse încearcă să reia ofensiva asupra Sloviansk.

Iată ce se spune într-un comunicat: „Ocupanţii efectuează un incendiu sistematic pentru a crea condiţiile reluării ofensivei asupra oraşului Sloviansk. Ei desfăşoară operaţiuni de asalt”. Și, în timp ce luptele continuă pe străzile din Severdonețk, trupele ruse se apropie de orașul Lysychansk.

Șeful administrației militare regionale Lugansk, Serhii Gaidai, a scris, după cum relatează agenția de presă Ukrinform, pe Telegram: „Rușii se apropie de Lysychansk, intră în satele învecinate și atacă orașul cu forțe aeriene, tancuri și artilerie”. Gaidai a mai afirmat că mai mulți polițiști și civili au fost răniți.

Și, de asemenea, că rușii încearcă să blocheze forțele de apărare ucrainene de lângă Borivske și Voronove: „Situația este dificilă în direcția Popasna. Inamicul a intrat în Toșkivka și a intensificat atacurile împotriva altor așezări. Ocupatorul rus intră în Ustynivka, Pidlisne și Myrna Donyna. Și face o ofensivă asupra Bila Hora. Nu este ușor pentru soldații noștri să țină apărarea lângă Hirske”, a menționat Gaidai.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole