Rușii vor Severodoneț din Lugansk

Șeful administrației militare regionale Lugansk, Serghei Gaidai, după cum arată UNIAN, spune că rușii încearcă acum să cucerească Severodonețk din regiunea Lugansk. Practic, trupele ruse vor să încercuiască Severodonețk din patru direcții diferite și să spargă linia de apărare.

Deocamdată, potrivit sursei citate, ucrainenii au respins atacurile. Dar orașul a devenit prima linie a conflictului.

„Atentatele continuă de dimineața până seara și chiar toată noaptea”, a adăugat Gaidai. În bombardamentele asupra zonei, rușii au distrus un pod între Severodonețk și Lysychansk în regiunea Lugansk. Podul fusese reconstruit în 2016, după ce a mai fost o dată distrus, în 2014.

Sheriy Hayday, șeful administrației militare a regiunii a afirmat pe Telegram: „Distrugerea podului va complica foarte mult apărarea zonei, dar și evacuarea refugiaților și livrarea ajutorului umanitar”. Deocamdată, forțele ucrainene spun că nu cedează în fața armatei ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...