S-a aflat cât a plătit Copos pentru achiziția restaurantului Panoramic de pe muntele Tâmpa

George Copos a cumpărat anul trecut restaurantul Panoramic de pe muntele Tâmpa dar prețul achiziției a fost ținut secret. Până acum.

Compania Aro-Palace SA a publicat Raportul de Gestiune pe 2022 și un anume paragraf spune așa: ”În anul 2022 s-au înregistrat venituri din vânzarea activelor în sumă de 7.353.450 lei, respectiv vânzarea activului Panoramic”.

Acesta este prețul pe care omul de afaceri George Copos l-a plătit pentru Panoramic. Tranzacția s-a făcut la finele anului trecut. Atunci, Copos a declarat, pentru BizBrașov, că „tranzacția a fost realizată și plata a fost făcută. Este un preț mai mare decât cel cu care fusese scos la licitație (1,16 milioane de euro – n. red.), dar credem că brașovenii merită repunerea în circulație a acestui restaurant”.

Clădirea restaurantului Panoramic a fost închisă de aproape 10 ani. Restaurantul Panoramic și Telecabina Tâmpa au fost construite în 1971, conducerea orașului luând această decizie după ce la Brașov a început să aibă loc Festivalul Cerbul de Aur.

Conducerea judeţeană de partid a cerut să se construiască o telecabină încă din 1967, însă banii au fost alocaţi abia 4 ani mai târziu. Decizia a fost luată pentru ca ţara noastră să nu se facă de râs în faţa cântăreţilor străini, hotărându-se, totodată, să se construiască şi un restaurant în vârful muntelui Tâmpa. „Fără teleferic, ne facem de râs”, ar fi spus dictatorul Nicolae Ceaușescu.

Restaurantul de pe Tâmpa a fost scos la vânzare de Aro Palace în urmă cu opt ani, solicitând un preț de 1,14 milioane de euro. În anii următori, activul a mai fost scos la vânzare, dar nimeni nu s-a arătat interesat, având în vedere că accesul se face doar prin intermediul telecabinei operate de compania Ana Teleferic, controlată de omul de afaceri George Copos. În urmă cu câțiva ani, Aro Palace s-a arătat deschisă la o asociere cu Copos pentru operarea restaurantului, doar că între timp conducerea fostei SIF Transilvania, redenumită Transilvania Investments Alliance, s-a schimbat, iar negocierile au intrat în impas, conform BizBrașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...