S-a anunțat oficial de când intră în funcțiune trenul Otopeni – Gara de Nord

Trenul care face legătura între aeroportul Otopeni și Gara de Nord ar putea transporta primii călători în data de 12 decembrie, odată cu schimbarea anuală a Mersului Trenurilor. Nu se cunoaște deocamdată prețul unui bilet și nici frecvența călătoriilor.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat marți că într-o o lună ar trebui finalizate ultimele detalii referitoare garniturile care circulă pe noul traseu.

„Estimăm că recepția se va realiza în intervalul 2 – 4 decembrie acest an. Punerea în funcțiune cu călători se va face odată cu noul mers al trenurilor, din 12 dec 2020”, a spus ministrul.

Conform acestuia, traseul de 19,5 km ar trebui să fie parcurs între 15 și 17 minute. Întrebat care ar fi costul unui bilet, a răspuns că nu s-a stabilit deocamdată acest aspect, dat fiind că nu se știe cine va fi operatorul. Întrebat dacă distanța între garnituri va fi de 50 de minute, așa cum se vehiculează, a răspuns că și acest aspect va fi stabilit în funcție de operator.

„Mi se pare mult un timp de așteptare de 50 de minute între curse”, a spus Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...