S-a deschis punctul pentru situații de urgență de pe Transfăgărășan. Până când va fi disponibil

Publicat: 23 iun. 2024, 20:02, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
S-a deschis punctul pentru situații de urgență de pe Transfăgărășan. Până când va fi disponibil
S-a deschis punctul pentru situații de urgență de pe Transfăgărășan. Până când va fi disponibil

Odată cu redeschiderea circulației pe Transfăgărășan, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș a reactivat un punct esențial pentru intervenții de urgență. Situat în zona „District Piscu Negru”, acest punct dispune de un echipaj de paramedici SMURD pregătit să intervină la orice oră din zi și din noapte, până pe 19 septembrie.

Operaționalizarea punctului de urgență a fost posibilă datorită colaborării strânse dintre ISU „Cpt. Puică Nicolae” Argeș și Secția Drumuri Naționale Pitești. Echipajul SMURD, echipat cu o ambulanță, va asigura primul ajutor calificat 24/7, oferind astfel un nivel suplimentar de siguranță pentru toți cei care tranzitează această spectaculoasă șosea montană.

„Suntem din nou la înălţime. A fost operaţionalizat Punctul de Lucru temporar de pe Transfăgărăşan, la <District Piscu Negru>, în urma unei colaborări între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Cpt. Puică Nicolae> al judeţului Argeş şi Secţia Drumuri Naţionale Piteşti”, anunţă ISU Argeş.

Echipajul de paramedici va fi pregătit să intervină pe întreaga lungime a Transfăgărășanului, de la Barajul Vidraru în județul Argeș până la Bâlea Cascadă în județul Sibiu. Această zonă este cunoscută pentru peisajele sale impresionante, dar și pentru riscurile pe care le prezintă, în special în condiții meteorologice nefavorabile sau în caz de accidente rutiere.

Punctul pentru situații de urgență de pe Transfăgărășan este deschis anual, pe perioada în care drumul este practicabil, asigurând astfel o reacție rapidă în caz de incidente. Prezența echipajului SMURD în această zonă montană dificilă este crucială pentru asigurarea unui răspuns prompt și eficient în situații de urgență, contribuind la salvarea de vieți și la reducerea gravității accidentelor.

ISU Argeș a subliniat importanța acestui punct de urgență printr-un comunicat oficial difuzat duminică după-amiază. Echipajul SMURD este gata să ofere asistență medicală de urgență, consolidând astfel siguranța rutieră și protecția turiștilor și localnicilor care folosesc acest drum iconic al României.

„Colegii noştri vor asigura intervenţia în situaţii de urgenţă pe Transfăgărăşan, atât în judeţul Argeş, cât şi în judeţul Sibiu, în zona cuprinsă între Barajul Vidraru (Argeş) şi Bâlea Cascadă (Sibiu).

Noi sperăm să vă bucuraţi pe deplin de acest drum spectaculos şi traseele montane din împrejurimi, dar la nevoie, în situaţii de urgenţă, suntem pregătiţi să intervenim în sprijinul dumneavoastră în cel mai scurt timp”, se mai precizează în comunicat.