S-a descoperit „Insula de aur” pierdută a Indoneziei

Cercetătorii cred că au descoperit rămășițele „Insulei de Aur” a Indoneziei, de mult pierdută, cea despre care legendele spun că avea șerpi care mănâncă oameni, vulcani activi și papagali ce vorbeau hindusă.

Vestigiile” insulei au fost descoperite în apropierea râului Musi de pe insula Sumatra. Scafandrii care au cercetat fundul râului au adus la suprafață sute de figurine, clopote ale unor temple, unelte, oglinzi, monede și ceramică. Ei au descoperit de asemenea mânere de aur ale unor săbii, inele de aur încrustate cu rubine, urne sculptate și flaute de forma unor păuni. Toate aceste comori arată înspre un singur lucru: arheologii au găsit orașul pierdut Srivijaya, odată un port bogat și prosper aflat la intersecția rutelor comerciale dintre Est și Vest.

Nu știm nimic

Srivijaya, care a fost condus de un rege, a controlat strâmtoarea Malacca de la mijlocul anilor 600 e.n. până în 1025, când un război cu dinastia Chola din India i-a distrus puterea. Din momentul respectiv influența Srivijaya a intrat în declin deși, potrivit istoricilor, negoțul a înflorit aici timp de încă două secole. Ultimul prinț al orașului, Parameswara, a încercat să readucă gloria sa de odinioară în anii 1390 însă a fost înfrânt zdrobitor de către Regatul Java din apropiere. Srivijaya și zonele înconjurătoare au devenit ulterior un paradis pentru pirații chinezi. În prezent nu a rămas aproape nici o urmă a zilelor de glorie ale orașului, cu excepția artefactelor scoase de scafandri de pe fundul râului.

Începem de la 0. Este ca și cum ai intra în aripa unui muzeu și ea este complet goală. Nu știm ce haine purtau oamenii din Srivijaya, ce gusturi aveau, din ce fel de vase ceramice le plăcea să mănânce, nimic. Nu știm nimic despre viața și practicile lor funerare”, explică arheologul marin Sean Kingsley, potrivit Live Science.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...