S-a găsit un diamant roz de 34 de grame

În N-E Angolei, la mina Lulo, mai precis, a fost descoperit cel mai mare diamant roz din ultimele trei sute de ani. Acesta are 34 de grame, 170 de carate și a fost denumit Lula Rosa. Specialiștii în pietre prețioase nu pot încă să-i estimeze valoarea, dar ei spun că e o descoperire istorică de importanță maximă.

Compania de diamante Lucapa, cea care a făcut descoperirea, a spus că diamantul roz de acum este printre cele mai mari de acest fel descoperite vreodată. Diamantul este de tip IIa și este una dintre cele mai pure și rare forme de pietre naturale.

Guvernul Angolei, care este partener în managementul minier, a exprimat în legătură cu diamantul un punct de vedere entuziast.

Diamantino Azevedo, ministrul resurselor minerale din Angola a declarat: „Acest record, datorită diamantului roz spectaculos recuperat la Lulo, continuă să arate că Angola este un jucător important pe scena mondială a materialelor prețioase”.

Diamantul roz va fi vândut la o licitație internațională, cel mai probabil pe un preț astronomic. Căci, cum am spus, încă nu i se cunoaște valoarea. Diamantele roz sunt foarte rare, dar rezistente și ușor de modelat.

De exemplu, în 2017, diamantul numit Pink Star a fost vândut la o licitație din Hong Kong pentru 71,2 milioane de dolari. Cel mai mare diamant brut de orice culoare descoperit vreodată este diamantul Cullinan, găsit în Africa de Sud, în 1905. Cântărind 3.107 carate – mai mult de jumătate de kilogram – a fost tăiat în 105 pietre diferite. Lula Rosa este o minune care încântă toți ochii, nu doar pe cei ai cunoscătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...