S-a lansat ceea ce va CONCURA cu TikTok

Publicat: 18 aug. 2020, 12:23, de Eliza Popa, în TEHNOLOGIE , ? cititori
S-a lansat ceea ce va CONCURA cu TikTok

Averea fondatorului Facebook Mark Zuckerberg a urcat la 100 miliarde de dolari după lansarea unei noi funcții video, Instagram Reels, care rivalizează cu aplicația chineză TikTok, relatează BBC.

Acțiunile Facebook au crescut cu peste 6%, iar Zuckerberg deține 13% din acțiunile companiei. El se alătură fondatorului Amazon Jeff Bezos și creatorului Microsoft Bill Gates, intrând în clubu celor ce au averi de peste 100 de miliarde de dolari.

Averea lui Zuckerberg a crrescut cu aproximativ 22 miliarde de dolari în acest an, în timp ce Jeff Bezos a obținut peste 75 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Reels, care este văzută ca un rival la controversata platformă TikTok, deținută de chinezi, funcționează în cadrul aplicației Instagram, aflată în posesia Facebook. Lansarea nu ar fi putut veni într-un moment mai bun pentru Zuckerberg, potrivit presei americane, deoarece președintele american Donald Trump a emis un ordin executiv pentru a aborda „amenințarea” TikTok în SUA.

Cele mai mari cinci companii tehnologice americane – Apple, Amazon, Alphabet, Facebook și Microsoft – au în prezent valori de piață echivalente cu aproximativ 30% din produsul intern brut (PIB) al SUA.