S-a lăsat liniștea în Mykonos din cauza restricțiilor. Turiștii părăsesc insula

Cum noile restricții impuse de guvernul elen au amuțit până și muzica din tavernele și cluburile din Mykonos, insulă cunoscută pentru cluburile sale exclusiviste, turiștii din zonă încep să-și facă bagajele. Au intrat în vigoare restricțiile impuse de guvernul de la Atena după apariția unui focar de COVID, potrivit Digi 24. Localurile nu au voie să dea drumul la muzică, așa că nimeni nu a mai dansat. Iar la ora 1:00 noaptea, totul se închide.

„Mi-am cheltuit banii degeaba. La fel și timpul. Mi-am luat liber de la muncă degeaba. Am venit să petrecem. Așa că, pa, pa, Mykonos”, spune o turistă.

În Mykonos vin anual un milion de turiști, inclusiv vedete de la Hollywood, fotomodele, cântăreți și sportivi celebri. Restricțiile impuse de guvern au lovit în plin sezon. 

„Au decis să distrugă economia insulei în punctul critic al anului. Am avut imediat foarte multe anulări, oamenii au început să plece de pe insulă. Va fi un dezastru pentru noi și pentru angajații noștri. Ne-au promis că dacă ne vaccinăm, orice măsură pe care o vor lua va fi pentru nevaccinați. Ce fac acum înseamnă că nu își respectă promisiunile”, spune revoltat un proprietar de hotel din Mykonos

Turismul reprezintă 20 la sută din economia Greciei. Jumătate dintre greci au făcut până acum cel puțin o doză de vaccin, dar ritmul imunizărilor este în scădere, în timp ce numărul de noi cazuri este în creștere rapidă. 

Grecia a intrat deja pe lista galbenă, iar turiștii români nevaccinați care se întorc de acolo trebuie să intre în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole